Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę jaglaną przepłucz zimną wodą i odsącz.
Rosół drobiowy rozpuść w 2 szklankach wody i zalej nim kaszę.
Gotuj 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Ostudź w garnku bez przykrycia.
Dynię obierz i pokrój w kostkę, przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem, oprósz pieprzem i solą, piecz w 200°C przez 30 minut.
Na 2 łyżkach oleju zeszklij cebule pokrojoną w kostkę, dodaj czosnek pokrojony w kosteczkę i resztę przypraw.
Kaszę połącz z dynią, cebulą i odsączoną soczewicą, dopraw solą.
Przełóż do posmarowanego naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. piecz 30 minut.
Zapiekankę podaj z listkami świeżego tymianku i sałatką z grillowanych warzyw.